PTT Teknoloji ile Hop arasında, Türkiye’nin yerli ve milli ilk MaaS platformu TRota için iş birliği sözleşmesi imzalandı. 4 Nisan Çarşamba günü imzalanan sözleşme kapsamında, 20’den fazla şehirde 1,5 milyondan fazla aktif kullanıcıya hizmet veren mikromobilite şirketi Hop, TRota hizmet olarak hareketlilik (MaaS – Mobility as a Service) uygulamasına entegrasyon gerçekleştirecek, kullanıcılar Hop’un mikromobilite araçlarına TRota uygulamasından da erişim sağlayabilecek. Geliştirilmeye devam eden ve çok yakında ilk olarak Konya’da faaliyete geçecek olan TRota ile ilk aşamada Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan toplu taşıma araçlarına ve Hop tarafından sunulan mikromobilite araçlarına erişim sağlanabilecek.

TRota
TRota, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi desteğiyle, PTT Teknoloji ve İnnova Konsorsiyumu tarafından geliştirilmekte olan Hizmet Olarak Hareketlilik (MaaS – Mobility as a Service) uygulamasıdır. TRota ile uçak, hızlı tren, tren, otobüs gibi şehirler arası ulaşım araçlarına; tren, metro, tramvay, otobüs, taksi, vapur, feribot gibi şehir içi ulaşım araçlarına ve elektrikli bisiklet, e-skuter gibi mikromobilite araçlarının tamamına tek bir uygulama üzerinden erişilebilmesi, tek bir uygulama üzerinden ulaşım hizmet ödemelerinin yapılabilmesi ve anonimleştirilmiş kullanım verilerinden hareketle de daha etkin, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım politikalarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Çok yakında ilk olarak Konya’da faaliyete geçecek olan TRota ile ilk aşamada Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan toplu taşıma araçlarına ve Hop tarafından sunulan mikromobilite araçlarına erişim sağlanabilecek.

PTT Teknoloji
PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş; PTT’nin posta, kargo ve bankacılık alanlarında verdiği hizmetleri teknolojinin sağladığı imkânlardan faydalanarak daha hızlı ve verimli hâle getirecek çözümler üretmek amacıyla 2 Şubat 2018’de kurulmuştur. PTT Teknoloji, PTT’nin geçmişten geleceğe uzanan hizmet tecrübesini teknolojik yenilikler ve sektörel dinamiklerle birleştirmeyi; yerli, milli ve güvenilir çözümler sağlayarak PTT’nin yanı sıra öncelikle kamu olmak üzere, özel sektöre de hizmet vermeyi hedeflemektedir.

İnnova
Bir Türk Telekom iştiraki olan İnnova Bilişim Çözümleri, farklı teknolojilerde bilgi birikimine sahip 1.400 kişiyi geçen uzman kadrosuyla Türkiye’nin önde gelen bilişim çözümleri firmasıdır. Kurulduğu 1999 yılından bugüne çok geniş bir yelpazede geliştirdiği yenilikçi çözümlerle telekomünikasyon, finans, üretim, kamu ve hizmet sektörleri başta olmak üzere her sektördeki kuruluşa dijital dönüşüm yolculuklarında en yakın iş ortağı olarak hizmet vermektedir.Kendi kaynaklarıyla geliştirdiği teknoloji çözümlerini bugüne kadar 4 kıtada 37 ülkeye ihraç eden İnnova, faaliyetlerini İstanbul ve Ankara’daki merkez ofisleri ve 12 farklı şehirde yer alan destek ofisleri üzerinden sürdürmektedir.

Hop
Hop (Hop Teknoloji A.Ş.) 2019 yılında Ankara’da faaliyetlerine başlayan, Türkiye’nin hizmet ağı en geniş paylaşımlı mobilite platformudur. Çevreci, pratik ve paylaşımlı mikromobilite araçları ile kentsel ulaşımı kolaylaştırmaya ve şehirlerdeki kısa mesafe ulaşım sorunlarına çözüm bulmaya odaklanan hop, 1.5 milyondan fazla aktif kullanıcısına 3 ülkede, 20’den fazla şehirde hizmet vermektedir.

Fotoğraf Galerisi

Haber bültenini paylaş:

Bu haber bültenine ilişkin paketi indirin:

Metin, görseller, kurumsal kimlik(ler)

PTT Teknoloji hakkında

PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. (PTT Teknoloji); PTT’nin posta, kargo ve bankacılık alanlarında verdiği hizmetleri teknolojinin sağladığı imkânlardan faydalanarak daha hızlı ve verimli hale getirecek çözümler üretmek amacıyla 2018 yılında kurulmuştur. %100 PTT A.Ş. iştiraki olan PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş., bilgi ve iletişim teknolojileri alanında geliştirdiği özgün projeler ve yeni hizmet modelleriyle paydaşlarına değer katmaktadır.

İlgili Kişi İletişim Bilgileri

• Kubilay Tuğlu